Salou viurà aquest diumenge la celebració del Gastro Wine & Music, un esdeveniment que combina la música amb el vi i la cuina en directe, a la Torre Vella
viernes 13 septiembre 2019
En aquest primer certamen, únic i exclusiu a la Costa Daurada, hi participaran 11 restauradors de Salou amb propostes culinàries elaborades a través de ‘showcookings’, davant d’unes 300 persones
L’organització de l’acte es fa conjuntament entre la regidoria de Promoció i Dinamització de l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH), creada al gener passat
L’alcalde de Salou, Pere Granados, enalteix la ‘capacitat de Salou d’atreure turisme gastronòmic’ i afirma que la trobada ‘esdevindrà una experiència extraordinària per a la persona que la visqui’
Salou viurà aquest proper diumenge, dia 15 de setembre, a les 20 h, a la Torre Vella, un esdeveniment gastronòmic innovador, des del punt de vista organitzatiu. Es tracta de la primera edició del Gastro Wine & Music, una cita amb la gastronomia més creativa de Salou, combinada amb vins i caves de 22 cellers de la província de Tarragona; espectacles musicals en directe i números de màgia que amenitzaran la vetllada. En total, hi participaran onze de restaurants punters de Salou i altres establiments: Le Sommelier, Cook and Travel, Castillo de Javier, Mesón del Segoviano, Boquet, Xiringuito Elektra, Deliranto, La Ibense, Lunattic, Rock and Grill, El Totxo i House of Illusion.
La nit es dividirà en tres parts diferenciades. Només arribar, Cook and Travel oferirà, a peu dret, uns aperitius als comensals, consistents en salmó Benfumat, ostres Louis i pernil Álvarez Catalunya, cinc jotes.
La segona part de la vetllada, també a peu dret, consistirà en l’oferta d’11 tapes i dues postres: Mousse de brandada de bacallà amb maduixes i vinagreta de festucs; nitro cevitx de corball (peix) amb taronja i nous, ambdues propostes de Lunattic. Le Sommelier presentarà falsa croqueta de bolets i burrata amb melmelada de tomàquet, alfàbrega i trufa. Cook and Travel oferirà, també, assortiment de formatges del país amb un toc i caviar de salmó salvatge amb hoisin de cireres. Xiringuito Elektra cuinarà sèpia a la bruta i gaspatxo amb musclos i escuma de poma. El Totxo elaborarà un tàrtar de llobarro i salmó amb vinagreta de gerds i un suquet de rap, versió 2019. Castillo de Javier ens delectarà amb papada ibèrica a baixa temperatura amb núvol de fum i rosbif amb bearnesa de prunes. També hi ha un plat que consisteix en caviar i que s’ha de menjar com es feia tradicionalment a Rússia, de la pròpia mà.
El fermall d’or el posarà La Ibense, que presentarà una ‘torrija’ amb gelat de torró, foie i Sal Maldon, i granissat de cafè amb toppings.
A nivell musical, actuarà, pels jardins de la Torre Vella l’Stromboli Jazz Band, un grup de jazz popular, swing, dixieland i altres estils, integrat per músics professionals del Camp de Tarragona.
També amenitzarà la vetllada el DJ Carlos, de Flash Back, la discoteca de Salou que enguany compleix 50 anys, amb peces musicals nostàlgiques del seu mig segle d’existència. Serà en aquest moment quan el públic podrà presenciar el show acrobàtic de cocteleria de Coca-Cola amb Royal Bliss.
Per la seva banda, House of Illusion oferirà un espectacle de màgia de proximitat.
L’organització ha fixat un aforament limitat per a unes 300 persones. El preu del tiquet és de 45€ per comensal i es pot adquirir als restaurants participants i a l’AEHT (Rambla Nova, 114, de Tarragona) o per e-mail a aeht@aeht.es
Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “ens trobem davant d’un esdeveniment que fusiona la gastronomia, la música i el vi, que creiem que esdevindrà una experiència extraordinària per a la persona que la visqui, ja que podrem gaudir-la amb tots els sentits”. Pel batlle, “la gastronomia és un element de promoció turística de Salou, específic en sí mateix”. En aquest sentit, “el municipi ha viscut un canvi profund en el terreny gastronòmic en els darrers tres anys i pel que fa a als establiments, els quals tenen molta qualitat en la seva oferta”. Per això, creiem que “Salou arribarà a ser un referent gastronòmic de la Costa Daurada, a nivell internacional”.
Per la seva part, Hèctor Maiquez, ha afirmat que “les accions com el Gastro Wine & Music ens ajuden a consolidar-nos dins del món de la gastronomia com un nou referent de la Costa Daurada. Salou té un enorme potencial i li hem de saber extreure tot el profit, treballant i buscant accions que motivin el sector i l’engresquin a assolir l’excel·lència”.
Pep Moreno, president de la AEH Salou, ha afirmat que “la gastronomia de Salou es troba en un moment joiós” i que “tenim la sort d’acollir grans restaurants i per a tot tipus de perfil”. Moreno ha afegit que “cada cop hi ha més establiments de restauració de referència a la ciutat”.
Moreno assenyalat que “la finalitat d’aquesta iniciativa és que el públic que ens acompanyi gaudeixi d’una vetllada esplèndida, relacionant-se, a través de la gastronomia”. El president i representant, també, de Deliranto i Cook and Travel, valora l’ “altíssima qualitat dels vins”, atès que “tenim la sort de viure en un indret del món on es troba la major concentració de denominacions d’origen, 10 en total”.
Els 22 cellers que participaran al Gastro Wine & Music, amb els seus vins i caves, són: Cava Miquel Pons (DO Cava); Estones Vins (DO Terra Alta); Cellers Terra i Vins (DO Priorat, Montsant, Terra Alta); Loxarel (Penedès); Padró i Família (DO Tarragona); Torelló Viticultors (Corpinnat Cava); Acustic Celler (DO Montsant); Clos Galena (DO Terra Alta); De Muller (DOQ Priorat i DO Tarragona); Altavins Viticultors SL (Terra Alta); Celler Cairats; La Petarda i Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); Celler Xavier Clua (DO Terra Alta); Vinyes Domench (DO Montsant); Mas La Mola (DOQ Priorat); Molí dels Capellans (DO Conca de Barberà); Parxet, Celler Casa Mariol i Portal del Montsant (DO Montsant).