Tret de sortida a la cinquena edició de Sabor Salou
divendres 17 abril 2015
Tres xefs de la província de Tarragona amb estrelles Michelin arranquen un cap de setmana ple de gastronomia
Aquesta tarda l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de tres xefs de la província de Tarragona guardonats amb estrelles Michelin, Joan Bosch de Can Bosch, Fran López de Villa Retiro i Jeroni Castell de Les Moles; de la regidora de Participació Ciutadana MªJosé Rodríguez, i de Montse Montané, directora de LeSommelier –Fine Wines, Spirits & Foods-, han tallat la cinta inaugural de la cinquena edició de la ja considerada fira gastronòmica de referència a la Costa Dorada. És doncs, el toc d’inici a un cap de setmana ple de sol, gastronomia, degustacions, tallers, còctels i altres activitats per poder gaudir amb tota la família al bell mig del passeig Jaume I.
El batlle, ha assenyalat com “em complau comprovar, doncs, com aquesta iniciativa ja es consolida com una experiència promocional del sector de la restauració i la gastronomía de la nostra ciutat, amb participació també de negocis i serveis com l’alimentació i l’hostaleria, o productes qualificats i amb DO tant característics de la nostra terra com els vins, els caves i en general l’enologia”, a més, de reiterar com “aquesta fira es va convertint en una trobada de referència i un aparador d’un dels sectors també importants de la nostra economia turística com és la gastronomia, i que ens ha de permetre reforçar la nostra destinació com a marca de turisme gastronòmic i de la restauració, que vindria a complementar i adonar valor afegit a la marca de turisme familiar que caracteritza la nostra ciutat, Salou; així com reforçar la nostra imatge. I aquest ha de ser el nostre objectiu: el reconeixement com a ciutat en la qual es pot gaudir també de la restauració i els productes de qualitat de la nostra terra”.
Són quasi mig centenar d’expositors els qui han muntat el seu estand al llarg del passeig Jaume I de Salou amb la voluntat d’oferir les seves millors propostes al visitants d’aquesta fira. L’any passat en tres dies es van superar les 25.000 degustacions i els 30.000 visitants. En aquesta nova edició però, les estadístiques apunten a un augment d’ambdues xifres, doncs Sabor Salou s’ha consolidat entre el públic més afí als productes de qualitat i, la fira, s’estava esperant des d’abans de Setmana Santa.
A la inauguració de la fira també han estat presents el director SS TT d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona de la Generalitat, Anton Ballvé Mariné; a més de regidors de l’Ajuntament; altres autoritats i representants entitats i associacions salouenques.
La finalitat d’aquesta fira que se celebra durant tot el cap de setmana al passeig Jaume I, és doncs, posar en valor la restauració de Salou i els productes DOP, a més dels productes Gourmet provinents d’arreu del territori català. Ja sigui a mig matí, a l’hora de dinar, durant la tarda, per fer un entremès abans de sopar, o fins i tot a la nit; els visitants de Sabor Salou trobaran degustacions de tot tipus: dolces, salades, productes gourmet, plats elaborats, còctels... a més d’activitats lúdiques com per exemple un taller de pizzes infantils, tasts de vins o tallers de Gin&Tonic.
Programa
‘Sabor Salou’ ha obert al públic el divendres 17 d’abril des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit; dissabte d’11 del matí a 10 de la nit i diumenge d’11 del matí fins a les 8 del vespre, amb més de 40 carpes.
A més de les degustacions que es podran dur a terme a les diferents carpes, el patrocinador de la fira LeSommelier -botiga de vins i espai gastronòmic- s’encarregarà de dinamitzar una sèrie d’activitats al llarg de tot el cap de setmana, a la carpa d’activitats. El primer dels actes, “RIEDEL EXPERIENCE: la importància d’una copa”, serà a les 19:30 hores. Demà, a la mateixa carpa, s’hi ha programat dos tallers: “CATA DE MONOVARIETALES” a les 13 hores i “TALLER DE GIN TÒNICS” a les 19:30 hores amb Destilería Campeny. Per últim, diumenge 19 a les 13 hores, tindrà lloc l’activitat “CATA CAVAS TORELLÓ: Tradició, exigència i passió”.
La pizzeria Portofino, per la seva part, tornarà a realitzarà un taller de pizzes per als més petits el dissabte a les 16:30h i el diumenge a les 18h.
A la vegada, Bacardi ha organitzat un taller de Gin Tònic a les 11:30 hores del dissabte: “GIN OXLEY”.
Per poder degustar les diverses propostes gastronòmiques, s’han d’adquirir “packs de degustació” (5€) – que es canvien als estands de la fira pels diferents plats i begudes. Els packs degustació estan formats per 3 “Salouets” (monedes Sabor Salou) i una copa de vidre que els visitants es poden endur com a record i que durant la fira els serveix per fer els tastos. El valor de cada degustació el marca cada establiment. Habitualment, és el valor d’un “Salouet” -una moneda- per degustació. Tanmateix, el visitant podrà comprar els productes que posin a la venda els expositors sota la seva carpa.
Paral·lelament, dissabte i diumenge al costat de la fira Sabor Salou també s’ubicarà la fira comercial Fora Stocks amb les últimes rebaixes en tot tipus de producte.