Salou presenta el servei de salvament i socorrisme a les platges, per a aquest estiu
dimecres 01 juny 2022
L’alcalde Pere Granados ha presidit l’acte de presentació, aquest matí, a la plaça de les Comunitats Autònomes, junt amb el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; la regidora de Platges: qualitat i pla d'usos, Julia Gómez; l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo; i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernández
En total, el servei compta amb una plantilla de 25 persones, durant la temporada turística, distribuïda per totes les platges de Salou. Avui entra en funcionament a Ponent, Capellans i Llarga. A Llevant, ja era obert des de Setmana Santa
L’Ajuntament de Salou ha donat a conèixer, aquest matí, a la plaça de les Comunitats Autònomes, la plantilla del servei de salvament i socorrisme a les platges, que es trobarà actiu durant aquest estiu. Cal destacar que l’empresa Servitur és l’encarregada de la tasca del salvament.
L’alcalde Pere Granados ha presidit l’acte de presentació, aquest matí, junt amb el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; la regidora de Platges: qualitat i pla d'usos, Julia Gómez; l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo; i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernández.
En total, el servei compta amb una plantilla de fins a 25 persones, durant l’estiu, distribuïda per totes les platges de Salou.
La temporada va començar el 8 d’abril, només a la Platja de Llevant, amb 4 professionals, i fins a data d’avui dimecres, 1 de juny, que s’han obert la resta de platges (Ponent, Capellans i Llarga). El 30 de setembre, es tancaran totes les platges, excepte la Platja de Llevant, que continuarà donant servei fins al 15 d’octubre.
D’altra banda, pel que fa a Cala Crancs i Cala Font el servei s’obrirà només de l’1 de juliol al 30 d’agost.
L’horari del servei de salvament i socorrisme és des de les 10 h del matí, i fins a les 19 h, en temporada alta; i, a partir del setembre, de 10 h i fins a les 18 h.
L’horari d’obertura de Cala Crancs és d’11 h a 19 h.
Així mateix, pel que fa a la Cala Llenguadets, Cala Font, Cala Vinya i Cala Penya Tallada, s’hi fan rondes de vigilància. Enguany, aquestes rondes s’han intensificat.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha agraït la labor de l’equip de persones que treballen vetllant per la seguretat dels banyistes, ha dit que enguany es preveu molta afluència a les platges i ha destacat la importància de la seva vigilància, per la qual cosa disposar d’un servei de salvament aquàtic i de primers auxilis és fonamental, tant si s’ha d’actuar, com si es tracta de prevenir situacions que puguin representar un perill per a les persones, ha dit.
Així mateix, fent referència al turisme inclusiu, ha destacat l’atenció cap a les persones amb diversitat funcional, argumentant que Salou “és un municipi sensible amb totes les necessitats i té el compromís de treballar i desenvolupar serveis i productes accessibles per a tothom”.
Cal recordar que les platges de Ponent i Llevant, i, sota demanda, a la platja Capellans, disposen de cadira amfíbia per a persones amb mobilitat reduïda.
Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha explicat que “hem fet una revisió i millora dels equipaments de salvament i socorrisme i s’incorporen, en aquest sentit, dues motos aquàtiques”. Aquesta nova dotació tindrà com a base la Platja Llarga i se suma, d’aquesta manera, a la ja existent de la platja de Ponent. Així, es facilita el control i la vigilància de les platges i cales de Cap Salou, reduint els desplaçaments.
El regidor també ha assenyalat que “continuem tenint el dron aquàtic que vam presentar l’any passat per donar suport a les cales i per si cal actuar, o de forma preventiva, per salvar alguna vida”. Aquesta eina estarà ubicada, de moment, a Llevant, i al juliol i a l’agost, a cala Crancs.
Recordem que el dron, que forma part de la infraestructura de l’empresa Servitur, és un vehicle no tripulat de rescat en superfície desenvolupat per a la seguretat pública, salvament marítim, ports, plataformes petrolieres i embarcacions. A banda, té molta més precisió a l’hora d’arribar fins a la víctima. Destacar que les accions amb aquest aparell es poden dur a terme tant si la víctima està conscient a l’aigua com si és una víctima passiva.
El telèfon d’atenció de la Base de Salvament i Socorrisme per sol•licitar aquestes cadires, o per fer consultes, és el 651 90 34 55.