Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa la campanya ‘No trenquis el cor del comerç’ per sensibilitzar sobre la venda ambulant il·legal

Es tracta d’una acció amb caràcter anual que es desenvoluparà de manera transversal al municipi en col·laboració amb Comerç, Policia Local i els tècnics d’Acció Social

dijous 03 octubre 2013

Avui s’engega a Salou una nova campanya de conscienciació i sensibilització sobre les múltiples repercussions de la venda/compra ambulant il·legal amb l’eslògan de ‘No trenquis el cor del comerç’.  En un acte simbòlic, s’ha triat el Centre Òptic Salou per tal d’enganxar el primer cartell que dóna el tret de sortida a aquesta acció transversal i pionera a Catalunya. Es tracta d’una campanya que pretén fer pedagogia des de múltiples prismes de com pot arribar de ser perniciós pel comerç la venda/compra de material il·legal.  L’objectiu principal és conscienciar als ciutadans i visitants dels perjudicis que es generen amb la compra d’articles provinents de la venda ambulant il·legal que afecta especialment el sector comercial, atesa la situació actual de crisi econòmica que es viu, i la salut del ciutadà amb els riscos que comporten la compra d’articles no subjectes a cap normativa ni controls de qualitat. L’alcalde, Pere Granados, ha volgut fer veure com “des de l’Ajuntament hem donat un pas més, perquè no estem davant d’una campanya repressora, sinó que volem una transversalitat de l’acció en una campanya d’un any per fer veure que la venda il·legal no és una solució per a ningú i el que s’ha de defensar és el comerç estable i legal”.

Les regidories de Comerç, Policia Local i el departament jurídic d’Acció Social, a més de PIMEC Comerç i l’Associació de comerciants 365 dies seran les encarregades de desplegar aquesta campanya des de diversos fronts per tal que arribi tant als comerciants, com als possibles compradors i als venedors, així com als nouvinguts o als escolars de la població. “Crec que és una tasca nostra conscienciar des de la base –deia la regidora de Comerç Reyes Pino- tant als ciutadans com als nostres visitants perquè entenguin què significa la compra d’aquests productes”.

Des de la regidoria de Comerç, Mercats i Consum es treballarà la relació d’informació amb l’establiment –el gran perjudicat per aquest tipus de comerç-  i amb el comprador; el qual disposarà d’un decàleg per dir ‘No’ a la venda ambulant. En aquest decàleg es recorda que:

-la venda ambulant destrueix empreses, comerços i locals

-disminueix la qualitat de vida a la ciutat

-posa en perill la teva salut

-atempta contra la teva seguretat

-comporta una renuncia dels teus drets

-accepta i fomenta l’explotació laboral

-fomenta les activitats delictives

-afavoreix el frau contra la hisenda pública

-afavoreix l’activitat d’aquells que no compleixen amb la llei

-es compra barat a preus cars

Per dur a terme aquesta campanya s’ha editat material informatiu en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i rus) que va des de cartells informatius, adhesius per als establiments o díptics adreçats als possibles clients. Juli Vilaplana, president de l'Associació Comercial Salou 365 dies s’ha mostrat molt satisfet amb la campanya i ha demanat que el possible comprador s’ho pensi dues vegades: “la gent ha de ser conscient que comprar productes falsificats no reverteix en el comerç local ni tampoc genera riquesa al municipi”. Des de la Patronal PIMEC Comerç Tarragona, el president provincial, Florenci Nieto, ha agraït la iniciativa que demostra l’Ajuntament amb aquesta campanya i ha recordat que des de Pimec “treballem al costat dels ajuntaments; amb la Justícia, amb legisladors, amb el president de l’Audiència provincial...per tal que es facin lleis que persegueixin i ajudin als cossos i forces de seguretat per poder lluitar contra aquesta xacra”.

 

L’acció de la Policia Local

Els agents de la Policia de proximitat seran els encarregats de desplegar una part d’aquesta campanya anual arribant al comerciant, al comprador i explicar, molt especialment, que no es pot incórrer en la permissivitat (ni a les terrasses, ni a les recepcions,...) i que existeix una ordenança que regula aquesta activitat il·legal i que comporta sancions de 300 euros i és aplicable tant al venedor com també a aquell que ajuda al venedor, així com al client. El desplegament de la campanya per part dels agents es durà a terme tant als establiments d’allotjament, als comerços, bars i restaurants o també amb accions a peu de carrer per informar als visitants de les conseqüències de la venta il·legal. “Salou ha estat sempre un municipi que ha sabut innovar i tractar aquesta qüestió des de les diferents àrees. Aquesta nova campanya arriba després d’un anàlisis profund de quina és l’arrel del problema”, explicava el cap de la Policia Local qui ha recordat que tant les ulleres com les colònies són dos productes que no passen per cap control de qualitat i que poden acabar sent perjudicials per l’usuari.

 

Sessions informatives a Acció Social

El Servei d’acollida al nouvingut ofereix sessions informatives en matèria d’estrangeria adreçades a la ciutadania de Salou que vulguin assessorar-se sobre les repercussions de la venta i la compra ambulant il·legal, sessions realitzades per advocada del servei d’assessorament jurídic del servei d’acollida municipal. En aquest sentit, com ha explicat responsable del Servei d'assessorament jurídic en matèria d'estrangeria d’acció Social, Margareth Martínez es programaran tres sessions informatives (desembre, abril i juny).  El mateix servei ofereix sessions informatives quinzenals  en matèria d’estrangeria adreçades a tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin assessorar-se sobre diferents procediments d’estrangeria.  aquest servei consta de dos tipus de sessions: sessió sobre tramitació de l’arrelament social i integració social, i sessió sobre tramitació de reagrupament familiar i renovació.

Galeria d'imatges

cartell.JPG
enganxina.JPG
cartell.jpg
cartell.jpg
dptic.jpg
adhesiu.jpg
cartell.JPG
enganxina.JPG

Document Actions