Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou explica l’arquitectura moderna d’Antonio Bonet Castellana

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme un recorregut per algunes de les principals obres de l’arquitecte, a més d’instal·lar una placa DOCOMOMO als apartaments Madrid

dilluns 02 desembre 2013

Una vuitantena de persones han visitat aquest cap de setmana les principals obres que hi ha edificades al terme municipal de Salou de l’arquitecte modern Antonio Bonet Castellana. Aquesta sortida s’emmarca en el cicle commemoratiu del centenari del seu naixement (1913-2013) que s’està duent a terme des de meitats de novembre per part de l’Antena del Coneixement, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i que finalitzarà el dimecres dia 4 de desembre. Aquest passat dissabte ha tingut el punt àlgid amb una interessant visita guiada pels edificis més representatius de l’obra d’aquest arquitecte.

 

En el decurs de la sortida, que va realitzar-se amb el trenet turístic, es van visitar primer els Apartaments Madrid al carrer Punta del cavall de Cap Salou. En aquests apartaments construïts a principis dels anys 60 s’ha instal·lat una placa informativa DOCOMOMO Ibérico-COAC, posant de relleu que es tracta doncs d’un dels edificis més representatius del Moviment Modern a les nostres comarques. L’acte de descoberta de la placa ha comptat amb la presència del President del Col·legi d’Arquitectes, Josep Llop, qui, conjuntament amb l’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han visitat posteriorment el recinte i un dels apartaments per dins. Després d’aquesta primera parada es va seguir en direcció al recinte dels Triangles, a Cap Salou, una altra peça emblemàtica de l’arquitectura moderna.

 

Per finalitzar la jornada es va visitar el jardí i l’interior de la Casa Rubio, situada a primera línia de mar, en un terreny molt abrupte del cap de Salou al qual s’accedeix per la part de darrere. Motivat per aquesta situació privilegiada, l’arquitecte va decidir situar la zona d’estar a la planta de dalt, per disposar de millors vistes, i les habitacions a la planta baixa. Una sèrie d’escales i plataformes condueixen a la piscina, també triangular, i després al mar. El terreny va creant petits racons amb angles molt aguts, dels quals va sorgir la composició triangular de la casa, que està formada per dos triangles girats, un a cada planta. L’edifici s’adapta a la forma del penya-segat, intentant destacar el menys possible. La majoria dels murs són massissos i estan construïts amb les pedres del lloc per accentuar al màxim l’adaptació a l’indret on s’erigeix des del 1962.

La Fundació DOCOMOMO Ibèric (Documentation and Conservation of Building, Sites and Neighbourhoods of the Modern Movement) és una organització internacional creada el 1990, amb l’objectiu d’inventariar, divulgar i protegir el patrimoni arquitectònic del Moviment Modern. Actualment, a Salou, podem comptar amb 2 plaques DOCOMOMO amb la Casa Rubio i als apartaments Madrid.

Galeria d'imatges

100_3274.JPG
100_3267.JPG
100_3272.JPG
100_3249.JPG
100_3249.JPG
100_3274.JPG
100_3272.JPG
100_3267.JPG

Document Actions