Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra un ple de tràmit amb tres mocions com a principal contingut

dimecres 30 novembre 2016

S’ha donat compte de l’informe d’intervenció relatiu al tercer trimestre del Pla de Sanejament econòmic i financer

La sala de sessions de l’Ajuntament de Salou ha celebrat avui el plenari relatiu al mes de novembre i ho ha fet donant compte de l’informe de l’interventor del tercer trimestre del 2016 relatiu al Pla de Sanejament Econòmic i Financer 2013-2016. En aquest punt, s’ha advertit que no hi ha incidències en la liquidació dels tributs municipals ni en els ingressos ni en les despeses ordinàries.

Mocions

Pel que fa a l’apartat de mocions se n’han debatut tres; cap d’elles no ha prosperat. La primera moció debatuda en ple, presentada per C’s, sobre la verificació de la facturació de les empreses explotadores de subministraments de serveis d’interès general ha estat recolzada pels quatre regidors de Ciutadans i els 2 del PP; ha comptat amb l’abstenció de Guanyem Salou i ha estat rebutjada pel govern (Fups, CiU i PSC) i per ERC (13 vots).  El regidor d’Hisenda, Toni Brull, ha estat l’encarregat de defensar el vot negatiu i ho ha fet assenyalant que la taxa per a ús privatiu o aprofitament especial del sòl, subsòl i vol de les vies publiques de titularitat municipal per les empreses subministradores, després d’una sentència del Tribunal Europeu on s’estableix que totes les ordenances municipals del territori espanyol només podran gravar les empreses que tinguin la titularitat de les canalitzacions i no les que en facin ús (en especial la telefonia mòbil) ha comportat una minoració d’ingressos a Salou d’uns 375.000 euros. Brull ha afirmat que “els serveis de gestió i inspecció tributària de tots els ajuntaments tenen veritables dificultats tècniques per determinar i aflorar tota la capacitat econòmica de les diverses empreses explotadores i, per tant, poder aconseguir una tributació justa i proporcionada que reverteixi sobre la societat” i ha advertit que “es fa difícil investigar si les dades contables són correctes. Aquesta feina d’inspecció i no de gestió es realitza en conformitat als mitjans que disposem. Si es vol aprofundir en aquest tema caldria disposar dels mitjans necessaris en la inspecció fiscal de tributs locals, que ara per ara, estem limitats”.

 

Per la seva part, el PP n’ha presentat dues; una primera que demanava la possibilitat que es reformés el reglament dels consells assessors territorials per tal que també hi hagués representat un membre  de cada grup municipal amb representació a l’Ajuntament; aquesta tampoc ha estat acceptada pel govern. Ha estat la regidora de Participació Ciutadana, Julia Gómez, qui ha explicat que “els consells de participació han estat dissenyats com plataformes de diàleg, proposta i participació ciutadana i no com òrgans de debat dels partits polítics; que han de ser útils precisament per la seva condició  d’òrgans de consulta i informació al servei del municipi a través del Govern local”, s’ha referit també al  proper Reglament de Participació Ciutadana que s’està elaborant on “hi figuren tots els òrgans de participació i on quedarà unificat el seu funcionament i organització” i ha instat al regidor del PP a “si té interès en assistir als consells demani la seva assistència com a ciutadà, no com a partit perquè llavors el que vol fer com he dit anteriorment és traslladar els plenaris i fer dels consells un debat polític i per això ja tenim les comissions i el ple municipal”. La moció ha rebut 11 vots contraris del govern i els vots favorables de l’oposició.

L’altra moció dels populars  que instava a l’Ajuntament a celebrar anualment unes jornades o conferències i tallers per commemorar la Constitució Espanyola del 78 coincidint amb el l’efemèride del 6 de desembre tampoc no ha prosperat i ha comptat tan sols amb els vots del PP i C’s.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.jpg
ple.JPG

Document Actions