El president de la Academia Española de Gastronomía, Rafael Ansón, inaugurarà la segona edició de Sabor Salou
dimecres 07 març 2012
El proper divendres 16 de març a les 6 de la tarda s’inaugurarà la segona edició de l’esdeveniment gastronòmic “Sabor Salou” de la mà de Rafael Ansón, president de la Academia Española de Gastronomía.
Després que en la passada edició fos el xef Sergi Arola l’encarregat de donar el tret de sortida a aquesta iniciativa, enguany Ansón no ha volgut declinar la invitació del consistori i participarà, conjuntament amb Pere Granados, alcalde de Salou, i M. José Rodríguez, regidora adjunta a Participació Ciutadana; així com amb la resta d’autoritats presents en l’acte inaugural d’aquesta segona edició i el posterior recorregut per tots els estands.
Superades totes les expectatives
“Sabor Salou” és un esdeveniment d’accés lliure, obert al públic en general, que pretén promoure la gastronomia, els productes tradicionals i les denominacions d’origen i de qualitat. Els principals objectius són crear un producte que contribueixi a la qualitat i a la diversitat de l’oferta turística del municipi de Salou i posicionar-lo com a referent del turisme gastronòmic.
“Volem dinamitzar la nostra economia i per això busquem complements a l'oferta turística. A Salou tenim grans restauradors i grans establiments i potenciar-los és el nostre gran repte. En això treballem”, ha afirmat Pere Granados, alcalde de Salou, durant la roda de premsa de presentació d’aquest esdeveniment.
Durant tres dies, des del divendres 16 de març fins al diumenge 18, els visitants hi trobaran restauradors del municipi i productes artesanals de poblacions del voltant i d’arreu de Catalunya; podran degustar la seva gastronomia; adquirir productes i participar en diverses activitats. L’escenari serà el Passeig Jaume I de Salou.
“Durant tres dies, en què compartirem espai amb la FIRA FORA Stoks, els visitants podran gaudir de la gastronomia dels restauradors del nostre municipi. Si l'any passat ja van voler unir-se, aquest any han donat un suport encara més important a Sabor Salou”, ha destacat M. José Rodríguez, regidora de Participació Ciutadana.
En aquesta segona edició comptem amb la participació de més de cinquanta estands confirmats fins a data d’avui. I es preveu que en els propers dies i fins dilluns dia 12 quan es tanquin les inscripcions d’expositors, la xifra encara pugui augmentar. Es tracta doncs d’un increment significatiu respecte a la passada edició on hi van participar una trentena d’estands i es van servir al voltant de 12.000 degustacions. Tant des de l’Ajuntament de Salou com de la direcció tècnica d’aquest esdeveniment consideren molt positiu l’increment considerable de peticions de participar-hi per part d’empreses vinculades al sector gastronòmic i dels vins i caves. Això demostra, que la primera edició va comptar amb un alt grau d’acceptació per part dels visitants, però també dels expositors que hi van ser presents, doncs un alt percentatge d’aquests en repeteixen participació.
Pack degustació i activitats diverses
“Sabor Salou” obrirà les seves portes el divendres 16 de març des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit; dissabte d’11 del matí a 10 de la nit i diumenge d’11 del matí fins a les 8 del vespre. El públic podrà adquirir un “pack degustació” per un preu de 5€, mitjançant el qual se li farà entrega de 3 tiquets degustació, la guia d’expositors i una copa Sabor Salou edició limitada, enguany amb el patrocini de Supermercats Michelangelo. D’aquesta manera, el visitant podrà assaborir les diverses ofertes en els més de 50 estands que hi seran presents.
D’altra banda, també hi haurà instal·lada una carpa central on hi tindran lloc diverses activitats gratuïtes tals com maridatges, tast de vins i tes, tallers d’elaboració de gintònics, xerrades informatives, demostracions culinàries, etc. El visitant trobarà tota la informació al respecte – horaris, breu descripció de l’activitat, aforament, etc.- al programa que se li entregarà en mà al comprar el “pack degustació” i a la web www.saborsalou.com. Aquestes activitats són de caràcter gratuït però és necessària la inscripció prèvia per a poder-hi participar.
Com a novetat en aquesta edició, dissabte i diumenge, una hora abans de l’obertura de la fira se celebraran activitats específiques per a professionals del sector. Les inscripcions, també gratuïtes, es poden fer a través de la web de Sabor Salou.
Fins al moment, les activitats programades són les següents:
-
Tast vins i caves Vinícola de Nulles – Adernats
-
Tast d’olis La Boella
-
Tast d’olis Aceites Vizcántar
-
Tast de vins DO Montsant
-
Tast de Caves Xamós
-
Tast de tes d’Amarachai
-
Taller d’elaboració de gintònics per part de Wykregal
-
Taller d’innovació en cocteleria per a professionals per part de Wkyregal (només professionals)
-
Taller d’innovació i tradició a la cuina per part de Sirco (només professionals)
A més d’aquestes activitats previstes a la carpa central, són moltes les entitats del municipi que també han volgut donar suport a Sabor Salou 2012 i que hi participaran a través de les seves actuacions al llarg dels tres dies de fira. Així, comptarem també amb la presència de la colla castellera La Global, el Ball de Bastons, el grup de batucada Atavaladors, els gegants, i la Morena.
Sorteig i concurs fotogràfic San Miguel
A més, al comprar el “pack degustació” el públic present a l’esdeveniment podrà participar en un sorteig de diversos productes. D’altra banda, durant els tres dies que tingui lloc Sabor Salou, els visitants podran participar al “Concurs de fotografia” San Miguel, patrocinador d’aquest esdeveniment, on captar “el moment Sabor Salou” tindrà premi. Les bases del concurs es poden consultar a la web oficial de la fira.