Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Patronat Municipal de Turisme de Salou organitza una trobada amb l’Associació de Guies de Turisme de Catalunya perquè conegui els recursos històrics del municipi

dimarts 24 gener 2023

Durant el matí d'ahir dilluns, l’alcalde Pere Granados va donar la benvinguda als professionals del turisme, els quals també van rebre dues conferències a càrrec de l’arquitecte municipal, Josep Maria Ferran, i del director del Patronat, Marc Espasa

En finalitzar les xerrades, els guies van poder gaudir d’una sortida amb el Trenet Turístic

 

El Patronat Municipal de Turisme de Salou va organitzar, ahir dilluns, una trobada amb l’Associació de Guies de Turisme de Catalunya, que tenia com a objectiu donar a conèixer els recursos turístics en relació a la història del municipi.

En el decurs de l’acte, que va tenir lloc a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va donar la benvinguda als guies turístics.

L’alcalde va explicar que “des del Patronat i l’Ajuntament, hem volgut crear nous productes turístics, concretament, els del patrimoni natural i el patrimoni històric”. Pel que fa al natural, va indicar que “l’hem anat recuperant”, a través del Camí de Ronda, el qual finalitzarà al mes d’octubre de 2023; complementat amb la Ruta dels Miradors.

D’altra banda, Granados va assenyalar que “Salou és molt ric, des del punt de vista geològic i, també, paleontològic”, afirmant que “tenim platges fòssils”. Així mateix, va fer èmfasi en el fet que “tenim una ciutat moderna, però amb una història mil·lenària”, ja que, va recordar, “som el port natural més important de Catalunya, on van tenir lloc molts fets, fins que no es van construir les infraestructures modernes a començaments del segle XIX”. En aquest sentit, va afegir que “també comptem amb un petit port a la part del Racó de Salou, on es van instal·lar els ibers i van crear una ciutat internacional de comerç, la veritable Kal·lípolis”.

L’alcalde de Salou va dir que s’ha encarregat a la Universitat Rovira i Virgili perquè doti de rigor històric les diferents etapes de la història del municipi, per tal de “donar-la a conèixer, reforçar el sentiment de pertinença a la nostra comunitat, i transformar-la en producte turístic”. Per últim, Granados va anunciar que s’està treballant en “la Ruta del Modernisme”, especialment, el “modernisme turístic”, per posar en valor els 4 elements modernistes i els 14 elements noucentistes que hi ha a Salou.

Seguidament, es van dur a terme dues conferències. En primer lloc, l’arquitecte municipal, Josep Maria Ferran, va parlar de l’aposta de l’Ajuntament per la difusió del patrimoni històric i natural del municipi. També, va exposar les etapes històriques que hi ha hagut a Salou, les quals expliquen la relació de Salou amb el mar i la navegació, fent un recorregut per la història, des de la gènesi geològica i la prehistòria; passant pel Món Antic; l’Època Medieval; l’Edat Moderna; el Salou del 1900; la 1a Guerra Mundial; la Guerra Civil espanyola i la postguerra; i fins arribar al boom dels anys 60; l’arquitectura Racionalista de Qualitat, de Bonet Castellana; i la consolidació del municipi, a partir dels anys 90.

A continuació, el director-gerent del Patronat Municipal de Turisme, Marc Espasa, va parlar sobre la creació de producte turístic, a partir d’aquests recursos històrics; i la fidelització dels turistes, a través de l’elaboració d’experiències úniques i adaptades als seus gustos i aficions.

Marc Espasa també va exposar les diferents línies de treball del Patronat Municipal de Turisme, com són la sostenibilitat, a través dels espais blaus “blue spaces”, el Camí de Costa i el conjunt de platges i cales que conformen el litoral del municipi. Així com la innovació, que convergeix amb els projectes del Pla Estratègic de l’activitat turística de Salou, Salou Smart Turístic i Destino Turístico Inteligente; i es troba inclòs a l’Oficina d’Innovació i Nous productes. Cal dir que Salou Smart Turístic és un projecte que pretén transformar el municipi, adaptant l'activitat turística específica de l'entorn; promovent l'eficiència energètica; ampliant els serveis d'informació destinats als visitants; i millorant la qualitat de vida i serveis públics per a ciutadans i visitants.

Per últim, va fer referència a les certificacions de qualitat amb les què compta Salou; i a l’Associació de Guies de Turisme de Catalunya (Aguicat), que promou un turisme responsable i de qualitat; i amb qui es desitja poder comptar amb la seva col·laboració per a la difusió del patrimoni natural i històric de la destinació.

En finalitzar, els guies van ser convidats a fer una sortida amb el Trenet Turístic, on van conèixer Els Pilons, la Punta del Po-roig i la Torre Vella.

Galeria d'imatges

TROBADA GUIES TURISME CATALUNYA (2).jpg
TROBADA GUIES TURISME CATALUNYA (3).jpg
TROBADA GUIES TURISME CATALUNYA (4).jpg
TROBADA GUIES TURISME CATALUNYA (2).png
TROBADA GUIES TURISME CATALUNYA (1).png

Document Actions