Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Darreres visites guiades a la Vil·la Romana de Barenys i el Jaciment de La Cella- Kallipolis

divendres 04 octubre 2024

La Vil·la Romana de Barenys i el Jaciment de La Cella-Kallipolis es poden tornar a visitar aquest cap de setmana, del 5 i 6 d’octubre, gràcies a les visites culturals guiades que organitza el Patronat Municipal de Turisme de Salou.

Aquest dissabte, a les 11 h, es farà un recorregut per la Vil·la Romana de Barenys, totalment gratuït. Encara hi ha places disponibles. Les explicacions són en català. El punt de trobada és pel carrer Domènech Sugrañes i Gras. Cal dur calçat còmode, aigua, gorra i crema solar.

Per a la visita d’aquest diumenge, dia 6 d’octubre, al Jaciment de La Cella-KALLIPOLIS les places ja estan cobertes. S’iniciarà a les 11 h i el punt de trobada és la plaça de les Palmeres.

Vil·la Romana de Barenys

El parc arqueològic de la Vil·la Romana de Barenys -ubicat a la confluència dels carrers Lluís Domènech i Montaner, Antoni Gaudí i Cèsar Martinell- està format per les restes d’un jaciment d’època romana, corresponents a un edifici destinat a la producció de ceràmica que es posa en funcionament entre el segle I a.C. i I d.C.

El conjunt arqueològic de Barenys estava destinat a la fabricació de materials de construcció i d’àmfores per a l’exportació de vi tarraconense. Consta d’un forn per coure ceràmica que conserva completament la cambra de foc i, al seu costat, hi ha restes d’un gran espai amb columnes que correspondria als tallers on els terrissers treballarien les peces de fang.

Poblat protohistòric de La Cella

El poblat protohistòric de La Cella es troba ubicat al paratge anomenat La Torre Alta, al Racó de Salou, just a tocar de la costa, en un turó que s’eleva sobre el cap de Salou.

El jaciment ha estat objecte d’intervencions arqueològiques ininterrompudes des de l’any 2010 pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA). L'origen fundacional del poblat de La Cella és grec, segons els darrers descobriments arqueològics.

A nivell urbanístic, el seu traçat urbà i la pròpia arquitectura del poblat serien els elements més destacats, convertint aquest jaciment en un unicum a tota la Cessetània, regió ibèrica del Camp de Tarragona.

A través d’aquestes visites, el municipi posa en valor la gran riquesa que conforma tot el patrimoni cultural i històric, el qual ha fet merèixer que Salou rebi el reconeixement de Capital de la Cultura Catalana per a 2025.

 

 

Galeria d'imatges

LA CELLA-KALLIPOLIS.jpg

Document Actions