Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Alumnes de la UEC ofereixen un taller de pastisseria als petits de l'Escola Santa Maria del Mar

dimarts 19 desembre 2023

A l'Escola Santa Maria del Mar de Salou, s'ha celebrat, aquest matí, una activitat culinària com a part del projecte "Taller Entre Nosaltres". Els alumnes de primer i segon de primària han après a fer delicioses galetes de gingerbread sota la supervisió de set alumnes de la UEC. Aquesta activitat ha reunit antigues connexions entre exalumnes i professors de l'escola.

Aquest projecte, dut a terme per la UEC durant diversos anys, té com a objectiu principal la realització d'un taller de galetes de Nadal (gingerbread) a diversos centres d'educació primària del municipi. A més de la preparació de les galetes, els estudiants de la UEC també expliquen als nens un conte - 'La galeta de gingebre' - en català, castellà i fins i tot en anglès.

El taller, que s'ha estès a altres escoles com és el cas de l'Escola Europa, Voramar i l'Escola de Salou, ofereix als més petits l'oportunitat de relacionar-se, i als alumnes de la UEC reforçar la seva autoestima, desenvolupar un sentit de responsabilitat, cuidar dels nens més petits, captar la seva atenció i interès i fer que hi col·laborin activament. A més, pot inspirar noves vocacions professionals i oferir perspectives laborals futures.

A més de la preparació de les galetes, els estudiants de la UEC també expliquen als nens un conte - 'La galeta de gingebre' - en català, castellà i fins i tot en anglès

La regidora d'Ensenyament, Julia Gómez, que ha assistit al taller, ha donat el seu suport a aquesta iniciativa, destacant la importància de connectar estudiants i generar complicitat entre els centres educatius, alhora que fomenta l'autoestima i el sentit de responsabilitat entre els alumnes.

A més de les activitats culinàries, el monogràfic permet als estudiants conèixer de primera mà l'ofici d'ajudant de pastisseria i les habilitats clau requerides pel món laboral. Aquest any, els alumnes van tenir l'oportunitat d'observar la preparació de torrons i bombons nadalencs, adquirint coneixements bàsics i rutines que podrien ser essencials en el seu futur laboral.

El taller ofereix als més petits l'oportunitat de relacionar-se, i als alumnes de la UEC reforçar la seva autoestima, desenvolupar un sentit de responsabilitat, cuidar dels nens més petits, captar la seva atenció i interès i fer que hi col·laborin activament

Aquesta iniciativa forma part del projecte més ampli "Tast d'Oficis" que s'organitza a la UEC amb èxit des de fa anys, amb la col·laboració activa d'establiments locals del municipi.

Els alumnes estan il·lusionats amb aquesta experiència i esperen la possibilitat de repetir-la en altres empreses del seu entorn, ja que els acosta de manera tangible al món professional.

Galeria d'imatges

P2360188.JPG
P2360190.JPG
P2360191.JPG
P2360192.JPG
P2360194.JPG
P2360195.JPG
P2360196.JPG
P2360198.JPG
P2360199.JPG
P2360200.JPG
P2360201.JPG
P2360202.JPG
P2360203.JPG
P2360204.JPG
P2360206.JPG
P2360207.JPG
P2360209.JPG
P2360210.JPG
P2360211.JPG
P2360212.JPG
P2360213.JPG
P2360215.JPG
P2360216.JPG
P2360217.JPG
P2360218.JPG
P2360219.JPG
P2360220.JPG
P2360221.JPG
P2360223.JPG
P2360225.JPG
P2360226.JPG
P2360227.JPG
P2360229.JPG
P2360232.JPG
P2360234.JPG
P2360239.JPG
P2360241.JPG
P2360243.JPG
P2360245.JPG
P2360246.JPG
P2360247.JPG
P2360248.JPG
P2360256.JPG
P2360258.JPG
P2360259.JPG
P2360263.JPG
P2360264.JPG
P2360265.JPG
P2360267.JPG

Document Actions