Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

‘Sabor Salou’ torna del 28 al 30 de març amb novetats i més expositors

La participació s’incrementa en un 30% consolidant la fira com a referent gastronòmic de la Costa Daurada

dijous 20 març 2014

L’alcalde de Salou, Pere Granados ha presentat avui en roda de premsa una  nova edició de ‘Sabor Salou’ que tindrà lloc al Passegi Jaume I els  propers 28 al 30 de març de 2014.  La regidora de Cultura, Maria Jose Rodríguez juntament amb Pepi Muntané, representant de Michelangelo Supermercats, el patrocinador principal de l’esdeveniment així com altres representants de l’organització han estat presents en aquesta roda de premsa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados ha explicat que “és tracta d’un projecte que va néixer per promoure la gastronomia i coordinar tots els agents que hi participen. Va ser un encert, un punt de partida, a partir d’aquí vam començar a posicionar-nos com a referent gastronòmic a la Costa Daurada i hem desenvolupat altres iniciatives com el Gastrotour que han tingut una molt bona acollida”.  Granados ha afegit que “ des de l’Ajuntament considerem que la gastronomia és un element d’atracció turística que ajuda a desestacionalitzar la temporada. Amb Sabor Salou generem economia i promoció de la oferta gastronòmica que tenim a la ciutat i dels locals”.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Maria Jose Rodríguez ha recordat  que “ Sabor Salou va ser iniciativa de l’ajuntament per  promoure i donar a conèixer la nostra gastronomia, vins productes D.O i productes tradicionals. A aquesta iniciativa, s’ha afegit moltíssima gent que han donat com a resultat 50 expositors en l’edició d’enguany que faran uns 60 stands”. Tant el batlle com la regidora han agraït el paper fonamental de Michelangelo Supermercats pel seu suport i patrocini en l’edició d’enguany.

En aquest sentit, Pepi Muntané, la representant de Michelangelo Supermercats ha agrait també a l’Ajuntament que “hagi sigut capaç d’implicar-se i muntar un esdeveniment com aquest” on hi ha una estreta col·laboració pública i privada i ha aprofitat l’ocasió per animar a altres comerços a participar i “crear sinèrgies per crear poble i desestacionalitzar el turisme”.

Increment de participació

Un dels aspectes destacats en aquesta  quarta és aquest increment significatiu del grau de participació respecte a l’edició anterior. Es podran visitar una cinquanta d’expositors durant els tres dies de celebració de l’esdeveniment. Això suposa un increment del 30% respecte a passades edicions ja que la majoria de restauradors participants en edicions anteriors repeteixen, mentre que altres que no hi havien format part anteriorment tampoc s’ho han volgut perdre.  Durant tres dies, els visitants hi trobaran els millors restauradors del municipi i productes artesanals de poblacions del voltant i d’arreu de Catalunya i d’Espanya; podran degustar la seva gastronomia i vins; adquirir productes i participar en diverses activitats, totalment gratuïtes.

Una altra novetat d’aquesta edició de ‘Sabor Salou’ és que l’espai quedarà dividit en dues seccions. D’una banda, es trobaran els estands dedicats a la representació dels restaurants i cellers i, de l’altra, els estands d’altres establiments gastronòmics com ara cooperatives, productes gourmet, denominacions d’origen.   La direcció tècnica d’aquest esdeveniment considera  “molt positiu l’increment notori de peticions per a participar-hi per part d’empreses vinculades al sector gastronòmic i dels vins i caves. Això referma i demostra que les tres primeres edicions van comptar amb un alt grau d’acceptació, tant per part dels visitants com també dels expositors que hi van ser presents”.

La inauguració
La inauguració oficial de l’esdeveniment tindrà lloc el proper divendres 28 de març, a les 17 hores. Enguany, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Josep M. Pelegrí, donarà el tret de sortida a Sabor Salou, conjuntament amb Pere Granados, alcalde de Salou, M. José Rodríguez, regidora de Cultura, Festes, Manteniment de la Ciutat, Serveis i Via Pública i de Pepi Muntané, representant de Supermercats Michelangelo -empresa patrocinadora-. Després de tallar la cinta inaugural totes les autoritats faran el tradicional recorregut per tots els estands.


Pack degustació i activitats diverses
‘Sabor Salou’ obrirà les seves portes el divendres 28 de març des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit; dissabte d’11 del matí a 10 de la nit i diumenge d’11 del matí fins a les 8 del vespre. El públic podrà adquirir un “pack degustació” per un preu de 5€, mitjançant el qual se li farà entrega de 3 ‘salouets’ –moneda oficial de Sabor Salou amb les que els visitants obtindran les degustacions-, una butlleta per a participar en el sorteig final d’un lot de productes i una copa de vidre. Cal destacar que les primeres 500 persones que cada dia adquireixin el “pack degustació”, obtindran la copa de vidre edició limitada, serigrafiada amb la imatge d’aquest esdeveniment.

També, al llarg dels propers dies tindran lloc diverses activitats i promocions a través de la pàgina web de l’esdeveniment (www.saborsalou.com) i dels seus perfils de Facebook (Sabor
Salou), Twitter (@saborsalou) i Instagram (@saborsalou) en què els participants podran guanyar “packs degustació” dobles cada dia i fins l’inici de Sabor Salou.

Les activitats
Durant els tres dies d’esdeveniment, i com en passades edicions, també hi haurà instal•lada una carpa central, l’Espai Michelangelo, on hi tindrà lloc diverses activitats gratuïtes com tast de vins, tallers de pizza per als més petits, tallers de cocteleria de la mà de Bacardí, etc. El visitant trobarà tota la informació al respecte –horaris, breu descripció de l’activitat, aforament, etc.- a la web www.saborsalou.com. Allí mateix totes les persones que hi estiguin interessades s’hi podran inscriure de forma gratuïta a través d’un formulari.

A més d’aquestes activitats previstes, són moltes les entitats del municipi que també han volgut donar suport a ‘Sabor Salou 2014’ i que hi participaran a través de les seves actuacions. Aquest any Michelangelo Supermercats esdevé el patrocinador principal, fet pel que s’ha anomenat a la carpa central d’activitats ‘Espai Michelangelo’. També col•laborarà amb ‘Sabor Salou 2014’ Bacardi, que oferirà diferents tallers de cocteleria al llarg de la jornada de dissabte i amb el suport de Coca-Cola.

Les fotos de ‘Sabor Salou’ tenen premi
Com en altres edicions, Sabor Salou torna a posar en marxa un concurs fotogràfic entre totes les persones que al llarg dels tres dies visitin en un moment o altre l’espai i en capturin imatges. Enguany, aquest concurs s’emmarca dins la plataforma Instagram. Participar-hi és molt fàcil, només cal etiquetar les fotos de l’esdeveniment amb el hashtag #saborsalou2014. A canvi, totes les persones que hi participin podran entrar a formar part del sorteig d’un lot de productes ‘Sabor Salou’.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

foto_2.JPG
foto_1.JPG
foto_2.JPG
foto_1.JPG

Document Actions