NATÀLIA FERRÉ: ‘Salou és dels pobles que més aposten per l’art’
dimarts 23 juliol 2024
Natàlia Ferré (El Masroig, 1969) és una escultora, ceramista, pintora i galerista internacional consagrada, amb un gran bagatge i un vincle intens amb Salou, per l’estima que té per aquesta ciutat i pel llegat escultòric que, des de fa anys, exhibeix en diversos punts del municipi. És autora, per exemple, de “La Puntaire de Salou (2017)”, estàtua en bronze, situada al passeig Jaume I; i també de l’obra en homenatge al “Ball de Bastons” (2021), situada entre els carrers Ponent i Mestral.
En aquesta ocasió, de la mà de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou, i en el marc d’una nova edició del Salou Street Gallery, Ferré presenta una mostra que s’inaugurarà aquest dimarts al primer tram del passeig Jaume I. Es tracta d’una exposició en homenatge a la tortuga llaüt, una espècie oceànica en perill d’extinció.
Com defineix aquesta exposició?
La mostra la conformen 10 escultures de grans dimensions que he creat amb fibra de vidre i que han estat acabades gràcies a les mans de diferents pintors i il·lustradors. Cadascú hi ha deixat la seva empremta i hi ha plasmat el seu estil. Són peces molt xules, amb les què la gent hi podrà interactuar i fer córrer les imatges per les xarxes socials. En aquest sentit, l’exposició tindrà un doble vessant: artístic i de conscienciació pel medi ambient.
La mostra la conformen 10 escultures que he creat amb fibra de vidre i que han estat acabades gràcies a les mans de diferents pintors i il·lustradors
Com són les escultures i com ha estat el procés creatiu?
Fan metre i mig de llarg, per metre d’ample. Per construir-les, vaig realitzar el modelat; l’original, en gegant, i els motllos, amb l’ajut d’un amic meu. L’estructura de ferro que les aguanta està feta de diferents formes, de manera que les tortugues sembla que nedin. He emprat ferro, fustes, ceràmica, silicona, fibra de vidre i resina per als originals. Finalment, els artistes, il·lustradors i algun grafiter les han pintat. De Salou, hi ha el Llorenç Cervelló, la Míriam Arnold Lleó i el Josep Prous. La resta són de Reus i Barcelona.
El públic les podrà tocar, oi?
Sí, es podran tocar. A més, també s’ha tingut en compte que són a l’aire lliure i, per això, s’han emprat, majoritàriament, pintures acríl·liques i vernissos potents.
Salou és dels pobles que aposten més per l’art. És fantàstic! Enguany, han arreglat moltes places, hi han posat obres de diferents artistes
Què n’opina de l’art a l’aire lliure?
Crec que és molt positiu apropar l’art a la gent del carrer, i, sobretot, als infants, perquè no tothom té l’oportunitat de visitar els museus.
Com veu Salou, des del punt de vista artístic?
Crec que Salou és dels pobles que aposten més per l’art. És fantàstic! Enguany, han arreglat moltes places, hi han posat obres de diferents artistes... Fa goig passejar per Salou, per a qualsevol persona que tingui un mínim de sensibilitat.