Salou dóna llum verda a la connexió del nou càmping resort Àfrica a la xarxa general de sanejament del municipi
dimecres 22 febrer 2017
Amb aquest acord s’avança en l’explotació de l’obra a través del conveni entre Ajuntament, empresa i Agència Catalana de l’Aigua
L’empresa haurà de pagar més de 600.000 euros per a la construcció d’un nou col·lector de clavegueram
L’Ajuntament de Salou ha donat avui el vist i plau al Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Salou, l’empresa Blagater SLU, en la seva condició del promotor del Pla especial urbanístic de desenvolupament per a una activitat de càmping en l’àmbit de sòl no urbanitzable, a les partides Sangulí, La Parellada, Barenys i Formigueta i l'Agència Catalana de l'Aigua. Amb el conveni es permet seguir avançant en la construcció del nou equipament turístic ubicat al vial de Cavet i que emula una reserva africana. El conveni permetrà que d’acord amb l’anterior Blagater SLU, com a propietari del sòl, serà el promotor de l’obra i qui s’encarregarà d’executar-la i conservar-la fins a la recepció definitiva per l’Administració. En el marc d’aquest acord, Blagater, SLU, es compromet a pagar la quantitat de 565.385€ (sense IVA) a l’Agència Catalana de l’Aigua per garantir l’adequació dels sistemes públics de sanejament en alta a les necessitats generades pels nous usos en sòl no urbanitzable.
L’Agència Catalana de l’Aigua col·laborarà en el compliment de les obligacions imposades per la legislació urbanística, mitjançant les actuacions necessàries per tal de preveure l’adequat sanejament de les aigües residuals generades pel sector objecte del conveni.
L’Ajuntament de Salou es compromet a notificar a l’Agència Catalana de l’Aigua l’aprovació del projecte de connexió al clavegueram en relació a les obres associades al Pla especial i a no aprovar-lo fins el pagament de l’import del conveni per part de Blagater SLU.
Mocions
En l’apartat de mocions se n’han debatut fins a tres, totes elles presentades per C’s. La primera d’elles feia referència a la petició de creació d’una oficina d’informació al ciutadà en relació a les anomenades clàusules sòl. Aquesta moció no ha prosperat donat que, segons ha manifestat la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Martina Fourrier, des de l’OMIC (l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) ja s’està atenent als consumidors en aquest i molts altres aspectes relatius a consum i a més, ha avançat que prèviament a la moció ja s’havia tancat una xerrada/conferència amb ADICAE que s’ha programat pel 23 de març a les set de la tarda per explicar la ciutadania com fer-ho per vehicular les demandes dels afectats i el procediment a dur a terme a títol individual. La moció només ha rebut 6 vots favorables (C’s i PP i 14 vots contraris del govern -CiU i PSC- a més d’ERC i Guanyem Salou).
La segona moció plantejada per C’s instava a l’elaboració d’un reglament de publicitat institucional i la política de comunicació de l’Ajuntament. Aquesta s’ha desestimat perquè, com s’ha explicat, al portal de la transparència hi ha tots els convenis i contractes signats i que aquests atenen a criteris tècnics. La moció no ha prosperat donat que tan sols ha rebut el vot favorable de C’s (4), el del PP (2) i el de Guanyem Salou (1); l’abstenció d’ERC (2) i els vots contraris del govern (11).
Finalment, s’ha aprovat la tercera moció de C’s que instava al municipi a dedicar un carrer a Clara Campoamor. El punt s’ha aprovat amb l’abstenció del PP i els vots favorables del govern (11), de C’s (4), ERC (2) i del regidor de Guanyem Salou.
Punts d’urgència
També s’han aprovat dos punts d’urgència relatius a una modificació de l’ordenança del taxi, a petició del mateix sector, i un altre, per aprovar les tarifes per aquest 2017 que es mantenen invariables.