Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Salou recorda l’obligatorietat de quedar-se a casa i evitar desplaçaments interiors i sortides de cap de setmana a segones residències

divendres 20 març 2020

 

L’alcalde, Pere Granados, insisteix en el fet que s'eviti sortir de casa i que es respectin, estrictament, les ordres i instruccions que estableix la llei quant a restriccions d'activitats, circulació i mobilitat, 'si volem prevenir la propagació del COVID-19'

 

Mossos d’Esquadra i Policia Local treballen per garantir que es compleixi el confinament i no hi hagi desplaçaments que propiciïn el contagi del COVID-19 entre la població

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha tornat a reiterar avui, a les portes del cap de setmana, que “la llei ens ordena estar confinats, i, per tant, resten prohibits tant els desplaçaments interiors de població, com desplaçaments a les segones residències”.

Així de categòric ha estat el batlle, afegint que “només es pot sortir de forma justificada en els casos excepcionals i de força major que permet la llei i les autoritats sanitàries, si volem ser responsables amb la nostra protecció i la dels altres davant el risc de contagi”.

En aquest sentit, Mossos d’Esquadra i Policia Local vetllen i en controlaran el seu compliment, ha assenyalat el mandatari. Ara mateix, agents autonòmics ja es troben a l’entrada de la C-14 i la Policia Local duu a terme, constantment, rondes de vigilància a l’interior del municipi.

L'alcalde ha recordat que “les autoritats competents han anunciat que s'imposaran sancions molt altes per aquells que gosin sortir de cap de setmana i no compleixin l'ordre de confinament”.

Cal recordar que Salou ja es va avançar a la declaració de l’Estat d’Alarma per evitar desplaçaments el cap de setmana passat, amb un paquet de mesures que prohibien l’accés a tots els espais públics oberts, com ara parcs municipals, parcs infantils i zones d’oci i platges.

 

Restriccions de mobilitat i d'activitats

Sobre mobilitat, aquesta es limita a determinades activitats com són l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances; desplaçament al lloc de treball, retorn a la residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. I, sempre, de forma individual, excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o una altra causa justificada. Tanmateix, la Generalitat demana limitar, al màxim, la mobilitat.

Les compres permeses cal fer-les evitant les aglomeracions. L’estada als establiments serà la mínima i imprescindible per realitzar la compra necessària. El Departament de Salut recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre les persones.

Bars, restaurants, cinemes, teatres, gimnasos o instal·lacions esportives, biblioteques, museus, centres cívics i centres comercials estan obligats a tancar. Les perruqueries no poden obrir, però està permès el servei a domicili. Les ferreteries, botigues de recanvis, immobiliàries, botigues de cigarretes electròniques i locutoris, entre d’altres, no poden obrir.

Només és permet que obrin portes al públic: les botigues d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondències, tintoreries i bugaderies.

 

Serveis essencials

Els serveis essencials són: seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d’aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmacia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors.

 

Grups de risc

Salut indica que els grups de major risc són les persones d’edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes al sistema immunològic.

Els avis són un col·lectiu molt vulnerable al virus. Cal evitar el contacte. Se’ls pot trucar sovint perquè se sentin acompanyats o per comprovar si tenen necessitats, però cal evitar el contacte i respectar la distància de seguretat.

 

Telèfons d’informació

Els telèfons d’informació són: 012, i, per simptomatologia, el 061. El 112, només per a emergències i, en cap cas, per a informació.

Les autoritats competents poden arribar a posar multes i a fer detencions en cas que les persones que circulin pel carrer ho facin per una de les causes no permeses o desobeeixin les ordres dels agents.

 

Document Actions