Dijous 8 de novembre: segona prova anual de sirenes de risc químic a Salou
dilluns 05 novembre 2018
Es durà a terme un simulacre per conèixer el so de les sirenes i familiaritzar la població
Aquest proper dijous 8 de novembre al matí tindrà lloc la segona prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2018. Durant la prova, sonaran 86 sirenes instal·lades a 38 municipis de Catalunya, entre elles, les dues de Salou que ho faran al voltant les 11.40.
Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, la prova es du a terme per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d’emergència.
En tot moment membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou supervisaran el simulacre. Aquesta aprova també afectarà les sirenes de Salou, situades a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar (Avinguda de la Pedrera), les quals sonaran a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma), les quals pertanyen al Sector del Polígon Sud de Tarragona.
Són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.
També durant la prova de sirenes es farà un enviament de missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal i com es faria en un cas d’accident químic real.
S’informarà en temps real a través del compte de twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergències.cat i del de la Policia Local de Salou @plsalou i del compte de facebook de la Policia local @PoliciaLocalSalou.
Què cal fer?
Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres. D’aquesta manera, la mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.