Seguretat alimentària
El Servei de Protecció de la Salut s'entén com el conjunt d'actuacions, prestacions i serveis de les administracions sanitàries destinades a garantir la innocuïtat i salubritat dels productes alimentaris i a preservar la salut de la població davant els agents físics, químics i biològics, presents en el medi.
La protecció de la salut de les persones en relació als riscos derivats del consum d'aliments, és el que constitueix la seguretat alimentària.
L’Ajuntament realitza controls de les condicions higièniques i sanitàries dels establiments alimentaris de competència municipal, comerç minorista i restauració.
Enllaços d'interès
- Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)
- Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN)
- Sociedad Española de Seguridad Alimentaria (SESAL)
- Associació de Veterinaris Higienistes de Catalunya (AVHIC)
- Mapa de perills alimentaris. Centre de Recerca en Governança del Risc (GRISC) i l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària