Un centenar de persones participen a Salou en la Setmana de la Natura amb un Bioblitz a la Platja Llarga
dilluns 10 juny 2019
Aquesta activitat ha permès conèixer en profunditat la fauna, la flora i la geologia del Cap de Salou
Aquest dissabte 8 de juny, un centenar de persones, la majoria famílies, han participat en un Bioblitz, una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó, a la Platja Llarga. Un enclavament natural que científics, naturalistes i participants han explorat, per primera vegada, per tal de catalogar la biodiversitat i la riquesa ecològica.
És el tercer any consecutiu que la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de Limonium, organitza aquest Bioblitz, un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d'identificar totes les espècies vives en un espai delimitat. Com a particularitat destacada, el Bioblitz de Salou va ser el primer de l'Estat que va incorporar l'inventari del fons marí. Segons la regidora Julia Gómez, “a partir d'ara, les dades obtingudes s'analitzaran i seran molt valuoses en l'estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou”.
Enguany, els itineraris han tractat sobre fauna, flora i geologia: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers. Durant tot el dia, les persones que hi han participat han pogut veure, amb detall, la geologia de la costa i unes 300 espècies de peixos, papallones, insectes, ocells, etc. Un dels animals que va causar més expectació va ser una serp verda.
Aquesta activitat forma part dels actes de la Setmana de la Natura (www.setmananatura.cat), coordinada per la Xarxa de la Custòdia del Territori, que inclou centenars d'actes de voluntariat ambiental i coneixement del medi arreu del país al voltant del 5 de juny, dia mundial del medi ambient.