Salou impulsa la iniciativa d’educació mediambiental “Jocs i Activitats de Platja” pels més petits de la casa
dimecres 21 agost 2019
Es tracta de tres sessions, de 10h a 13h, dissenyades especialment per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys
L’Ajuntament de Salou, juntament amb l’equip d’educació ambiental Limonium, ha proposat tres sessions de “Jocs i Activitats a la Platja”, una iniciativa que pretén sensibilitzar la ciutadania, especialment els infants d’entre 6 i 12 anys, pel que fa a temàtiques ambientals de biodiversitat i residus, vinculades amb els seus hàbits més quotidians a la platja. Aquestes activitats són un dels requeriments imperatius per sol·licitar la Bandera Blava.
L’entitat Limonium serà l’encarregada de dur a terme les sessions d’aquest proper divendres, dia 23 d’agost, a la platja de Llevant; el proper dimarts, 27 d’agost, a la platja dels Capellans; i el dimecres, 28 d’agost, a la platja de Llevant. Aquestes sessions es realitzaran en horari de matí, de 10 a 13 hores.
Les activitats sobre educació ambiental tenen com a objectiu prendre consciència sobre les repercussions cap al medi dels actes propis i aliens; també respectar els espais públics i fomentar la pràctica de bones conductes de civisme i convivència en les accions del dia a dia. Així mateix, amb aquesta iniciativa es pretén apropar els infants a la vegetació i fauna present a l’ecosistema de la platja i fomentar-ne l’observació i el pensament crític.
La primera activitat és “Segueix el corrent”, i a través de la manipulació i anàlisi de la sorra de la platja amb diversos instruments, els infants observaran la composició d’aquest element i coneixeran la problemàtica de la presència de deixalles. En aquest sentit, es farà èmfasi en la correcta gestió de residus, especialment els generats més habitualment a la platja. Per finalitzar, els nens i nenes realitzaran un mòbil d’animals marins, que pintaran utilitzant la sorra.
La segona sessió, “Juguem a la marinera”, pretén conscienciar els infants de la necessitat de reduir la generació de residus i abordar l’origen de la presència de deixalles a la platja, a través de petites dinàmiques, simulant visualment l’elevada quantitat de deixalles que van a parar al mar. Tot seguit, a través de diversos jocs, es podran conèixer les diferents fraccions en les què cal classificar les deixalles, els consells de prevenció de residus i la seva transformació en recursos.
La darrera activitat, “Pop plastopus”, presentarà la història del pop Plastopus i altres personatges divertits del fons marí, que permetrà els infants entendre millor quines problemàtiques poden produir els residus en el mar i la importància de gestionar-los correctament. Finalment, mitjançant material residual, els infants elaboraran el seu propi animal marí.
Aquestes sessions són de caràcter gratuït i no cal inscripció prèvia.