La Colla Confetti guanya el premi a la millor disfressa del Cós Blanc de Salou 2020
dijous 27 febrer 2020
La Colla Julivert queda en primera posició en la categoria de carretel·la, i la Colla Gastronòmica s'endú el premi a la millor comparsa
En el decurs de l’acte, s’ha donat a conèixer el vídeo de la Festa Major d’hivern 2020, el qual s’ha lliurat, també, a totes les entitats i persones participants, en un pendrive
L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que 'hem pogut tornar a gaudir de l’entusiasme, la passió i l’alegria de les entitats, de les colles i, també, de la gent, que són els que conformen el gran patrimoni i l’èxit de la Festa Major d’hivern'
El saló de plens de l’Ajuntament de Salou ha acollit aquest vespre membres d’entitats, colles i participants a la Festa Major d’hivern de Salou, per tal de conèixer els guanyadors de la cercavila de lluïment del Cós Blanc 2020. En el decurs de l’acte també s’ha presentat el vídeo de la Festa Major d’hivern de Salou 2020, i dos petits films de promoció de la celebració.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, han lliurat els premis a les colles guanyadores del concurs d’enguany.
Així doncs, la Colla Confetti s’ha endut el premi a la millor disfressa, amb la seva caracterització de “Ball de màscares”. En segona posició, ha quedat l’Associació Slot Salou, amb la seva disfressa “Mouline Rouge”.
Pel que fa a la categoria de millor carretel·la, ha quedat en primera posició la Colla Julivert; i, en segon lloc, la Colla Picardies.
Finalment, en la categoria de millor comparsa, la Colla Gastronòmica ha estat guardonada amb el primer premi; i el Grup d’Amics de la Festa, amb el segon.
El primer premi consisteix en el trofeu Confeti d’Or i 800 euros; mentre que el segon consta de 500 euros.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “enguany, hem pogut tornar a gaudir de l’entusiasme, la passió i l’alegria de les entitats, de les colles i, també, de la gent, que són els que conformen el gran patrimoni i l’èxit de la Festa Major d’hivern”. El batlle ha fet una menció especial als membres del jurat, agraint-los “la seva inestimable feina”.
Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha fet referència a la pel·lícula de la nova edició, dient que “aquest vídeo recull els grans moments de la nostra festa”, i en el qual “podem veure reflectit allò que fa que una celebració sigui important: la il·lusió, la diversió i la felicitat”.
Enguany, el jurat del concurs ha estat constituït pel regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, com a president; el tècnic de l’àrea de Serveis Culturals, Salvador Mimbrera, com a secretari; el director del diari digital la República Checa i col·laborador de BCN TV i Onda Cero, Ricard Checa; l’actor de Sabadell amb més de 20 anys d’experiència, que ha treballat com a actor i director en diferents companyies de teatre, i que, des de fa 10 anys, exerceix d’actor al Port Aventura, David Medina; la catedràtica del CFGS d’animació sociocultural i turística a l’Institut F. Vidal i Barraquer, professora associada del Departament de Pedagogia de la URV, doctora en pedagogia social, membre de diverses associacions culturals i vinculada al món de la música i la dansa, Pilar Figueras; el col·laborador al Diari de Tarragona, presentador, director i productor del Magazine setmanal “Fem que passi” a TAC12, i del Programa Estival “Estiu12”, Jordi Vinyoles; i el compositor municipal, lletrista, guionista, actor i director de teatre, i president de l’associació de teatre Bambolines de Salou, Toni Romera.
D’altra banda, la televisió local TAC 12 també ha realitzat el seu concurs a la carretel·la més televisiva, votada pels espectadors d’aquest canal, a través de la seva pàgina web oficial. Així, la colla guanyadora d’aquesta tercera edició ha estat el Grup Esplai Salou. El premi consisteix en 60 entrades per accedir a Salting Tarragona, i un diploma acreditatiu.
L’alcalde Pere Granados i el regidor Xavier Montalà han lliurat, també, el vídeo d'aquesta edició, en un pendrive, a totes les persones participants a la festa, així com un obsequi, en agraïment a la seva col·laboració.