Salou se suma a la lluita contra l’homofòbia al futbol, amb missatges a la població a través dels partits de futbol d’aquest proper cap de setmana
dijous 13 febrer 2020
L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, i la regidoria de Foment de l’Esport han programat accions per conscienciar la població i els membres dels clubs de la necessitat de vetllar per una pràctica esportiva lliure i no discriminatòria
Durant els 14 partits de futbol que es disputaran els propers dies 14 i 15 de febrer, es repartiran polseres amb els colors de la bandera irisada i el missatge ‘Jo respecto i tu?’, acompanyades del manifest del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol
L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, i la regidoria de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou se sumen a la lluita contra l’homofòbia al futbol, programant diverses accions a les competicions esportives d’aquest cap de setmana; en el marc del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, que es commemorarà el proper dimecres, 19 de febrer.
Es preveuen un total de 14 partits de futbol que se celebraran els propers dies 14 i 15 de febrer, durant els quals, al moment de la salutació entre els equips competidors, es repartiran les polseres amb els colors de la bandera irisada i el missatge de la campanya ‘Jo respecto i tu?’, a totes les persones participants. L’element lliurat anirà acompanyat del manifest del dia commemoratiu. També es preveu penjar la bandera irisada a l’Estadi municipal.
La finalitat de l’acció és sensibilitzar les persones que desenvolupen i segueixen la pràctica del futbol perquè es puguin garantir els drets de tothom, a gaudir de l’esport, lliures de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
La regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha assenyalat que “amb la col·laboració de la regidoria de Foment de l’Esport pretenem donar visibilitat a un problema que, malauradament, avui en dia existeix a la nostra societat, i que afecta, molt especialment, al món del futbol”. L’edila ha explicat que “aquestes accions queden emmarcades dins les actuacions comunitàries de conscienciació i sensibilització previstes des del Servei d'Atenció Integral (SAI)”, recordant que “aquest servei té com a objectiu donar resposta a possibles situacions de discriminació al col·lectiu de: lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals; i, també, a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania”.
D’altra banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha manifestat que “des del món de la pràctica esportiva hem de ser contundents contra tot tipus de discriminació”, i és per això que “hem volgut tirar endavant aquesta acció amb l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat”.
L’edil també ha agraït els clubs la seva predisposició sempre per col·laborar en aquest tipus d'accions de sensibilització, i ha afegit que “personalment, crec que és molt important que treballem en aquest tipus d’actuacions amb els i les joves esportistes, ja que, així, aniran creixent amb una visió de l'esport més humana i no només centrada en la pròpia competició”.
Aquesta iniciativa dona suport a la campanya de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Igualtat i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, amb el recolzament de la Federació Catalana de Futbol.
Amb aquesta acció també es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La llei, vigent a Catalunya, vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar que al país es pugui viure la diversitat sexual i afectiva, en plena llibertat.