La capital de la costa Daurada desplega el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi
dijous 22 març 2018
El servei comptarà en temporada alta amb una trentena de persones
Aquest matí, el regidor de Seguretat i Protecció Civil, David González, juntament amb el cap de la Policia Local, Jose Luis Gargallo, i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernandez, han mantingut una reunió d’inici de temporada amb Juan Miguel Soriano, gerent de l’empresa Servitur Salvament S.L. concessionària del servei per tal de donar inici al desplegament del servei de salvament i socorrisme per aquesta temporada. Per Setmana Santa, el dispositiu estarà disponible només a la Platja Llevant, amb 4 efectius a peu, mentre que a partir del dia 15 de maig s’ampliarà el servei a la resta de les platges arribant a una trentena de persones repartides pels punts de socorrisme i vigilància.
Fins al 15 d’octubre el personal de socorrisme, que presta la concessionària Servitur Salvament SL, vigilarà de manera activa les platges de Salou amb bases fixes de salvament a Ponent, Llevant; Capellans; i Platja Llarga i també realitzant rondes per les cales que no posseeixen base de salvament fix.
A més, els mesos de juliol i agost, s’instal·larà, com a tercer any consecutiu, un punt de salvament i socorrisme a Cala Crancs, concretament a l’edifici dels Triangles, per tal d’atendre de manera més immediata alguna incidència que hi pugui haver. En total, hi haurà 6 llocs de socors distribuïts a les platges de Llevant, Ponent, Capellans, Platja Llarga i Cala Crancs, que disposaran tots ells d’un Desfibril·lador Semi Automàtic (DEA), oxigen i taulells espinals, entre d’altres equipaments necessaris.
El servei també es compta amb cinc cadires amfíbies especials per a persones amb mobilitat reduïda (prèvia cita); una ambulància exclusiva per a atendre les possibles urgències a les platges; motos aquàtiques; kayaks; taules de rescat; una bicicleta elèctrica ecològica; i dos embarcacions semi-rígides per dur a terme rescats al mar. El servei de vigilància inicia el servei a les deu del matí el torn i l’acaba a les vuit del vespre en temporada alta.
Cal destacar també que les banderes de senyalització sobre el bany i l’estat de la mar només estaran disponibles a les platges on hi estigui actiu el servei de salvament i socorrisme; així com també estaran presents els rètols de qualificacions de qualitat de Bandera Blava, de Q de Qualitat, ISO 14.001; un cartell on s’hi indiqui els serveis que es troben disponibles a la platja; la delimitació de la zona de bany de 200m; la senyalització dels canals d’entrada i sortida públics per a embarcacions, per tal de protegir els banyistes; i la delimitació de la zona d’hamaques. A més, a les cales on no hi haurà servei de socorrisme ni vigilància, com són cala Vinya, Cala Font, Cala Penya Tallada, Cala Llenguadets i Cala Reguerot del Clavegà, es posarà un rètol fix amb aquesta indicació juntament amb una sèrie de normes de seguretat pels usuaris.
Al llarg de la temporada, es prepararan tallers per a tot tipus d’usuaris a diverses platges del municipi, ja sigui per nens i nenes com per a gent gran, sobre temes mediambientals i de primers auxilis.
El regidor de Seguretat i Protecció Civil, David González, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament apostem per seguir donant un servei de qualitat a les nostres platges, ja que són un gran actiu turístic del municipi”. González també ha volgut destacar que “a més de la trentena de persones que treballen durant la temporada per oferir el servei de salvament i socorrisme, cal destacar que també s’hi sumen les patrulles de platja de la Policia Local de Salou que vetllen per la seguretat dels usuaris i usuaries”.