Salou aprovarà demà, provisionalment, els tràmits urbanístics de dos nous hotels, els edificis dels quals es remodelaran
dimarts 24 setembre 2019
L’alcalde de Salou valora molt positivament aquestes actuacions, ja que ‘es millorarà la imatge del municipi i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes’
El regidor de l’àrea de gestió del Territori, Marc Montagut, ha dit que 'les actuacions als edificis seran positives perquè, finalment, tindran un ús, després d’anys d’abandonament i degradació'
El Ple de l’Ajuntament de Salou aprovarà demà, provisionalment, la proposta de modificació puntual del POUM referent a l’ordenació del solar situat entre els carrers València, Jaume Nualart i Ponent, número 24 de Salou. En aquest indret es preveu remodelar l’antiga residència d’avis, que es troba situada al costat de la plaça Mossèn Ramon Muntanyola, i convertir-la en un aparthotel de 31 habitacions.
Cal dir que en aquesta obra no s’hi augmenta la volumetria, sinó que l’actuació que es vol fer és una modificació per adaptar els paràmetres urbanístics al planejament actual.
Així mateix, el plenari de demà aprovarà la proposta de modificació puntual del POUM referent a la nova ordenació de l’àmbit de l’Hotel Cala Vinya a Salou, tancat des de 2003. L’objectiu és donar vida a l’antiga edificació –un hotel que es troba en estat d’abandó- i que amb el procés de rehabilitació donaria lloc a un equipament hoteler d’un centenar d’habitacions.
Per dur a terme aquest projecte es permetrà la construcció d’un nou mòdul annex. Així mateix, en aquest edifici s’hi faria un Centre d’Interpretació de l’arquitectura de Bonet Castellana, arquitecte creador de l’immoble a la dècada dels 60 i pioner, també, en altres edificacions del Cap Salou com, per exemple, la Urbanització Núria, la Casa Rubió, els apartaments Chipre o Madrid o els mateixos apartaments Cala Vinya, que toquen a l’hotel.
Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “es millorarà la imatge de la ciutat i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes, ja que els nous usos generaran noves dinàmiques socials i econòmiques, avui en dia, inexistents”.
Per la seva banda, el regidor delegat de l’àrea de gestió del Territori i regidoria d’Habitatge, Marc Montagut, ha assenyalat que “les actuacions en aquests dos edificis seran molt positives pel municipi perquè, finalment, tindran un ús, després d’uns anys d’abandonament i degradació”.
Cal dir que el conjunt de la parcel·la i l’edifici de l’antiga residència d’avis es troben en una ordenació urbanística històrica traçada l’any 1929, que avui forma part del centre del Salou contemporani. L’edifici ha anat acollint diversos usos al llarg del temps i ha funcionat com a hotel i restaurant, a més de com a geriàtric.
L’any 2007 el geriàtric es va traslladar a l’Avinguda Pau Casals i, des de llavors l’edifici es troba abandonat.
Pel que fa a l’ordenació de l’àmbit de l’hotel Cala Vinya, l’objecte de la proposta és mantenir i rehabilitar l’hotel existent, obra de l’arquitecte Antoni Bonet, referent del moviment modern de l’arquitectura, i implantar una nova edificació seguint els conceptes arquitectònics de l’edificació existent. Aquesta nova edificació hotelera, es proposa de planta baixa més dues plantes pis amb un sostre edificat de 1.234 m2, que és l’increment de sostre que genera la proposta de modificació.
A l’hotel Cala Vinya s’hi vol crear, així mateix, un centre d’interpretació d’Antoni Bonet Castellana, destinat a un espai en el vestíbul consistent en tres actuacions: museïtzació d’un espai didàctic; incorporació de l’Hotel Cala Vinya en el recorregut de la guia de “L’arquitectura dels anys 60”, de l’Ajuntament de Salou; i distribució de material imprès pels visitants de la ruta. Aquest espai es destinarà al públic, en general, i no només als usuaris de l’hotel.