Salou presenta el 8è Rally de Tapes amb 35 restauradors participants
dimecres 16 octubre 2019
La convocatòria d’enguany s’inicia aquest divendres, dia 18, i finalitzarà el proper dia 27. Coincidirà, durant quatre dies, amb el RallyRACC 55 Catalunya-COSTA DAURADA (del 24 al 27 d’octubre)
L’alcalde de Salou, Pere Granados, amb el regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez, ha protagonitzat la presentació de l’experiència gastronòmica a l’Asador Córcega Restaurant (c. Major, 31)
Els restaurants oferiran a la seva clientela una degustació i un quinto de cervesa San Miguel, al preu de 2.50€
L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez, i diversos restauradors del municipi ha presentat aquest matí la vuitena convocatòria del Rally de Tapes, una edició que enguany compta amb 35 establiments participants, cinc més que en la passada edició. L’acte públic ha tingut lloc a l’Asador Córcega Restaurant, situat al número 31 del c. Major, dirigit per Ramón Almengot, i que hi participa cada any.
El Rally de Tapes, un esdeveniment plenament consolidat a Salou, tindrà lloc del 18 al 27 d’octubre, coincidint, durant quatre dies, amb la celebració del RallyRAC 55 Catalunya-COSTA DAURADA. Així, del divendres, dia 18 fins al diumenge, dia 27, els restaurants oferiran a la seva clientela una degustació i un quinto de cervesa San Miguel, al preu de 2.50€.
Cal dir que en aquesta ruta es pot trobar una gran varietat de tapes de tot tipus i de molta qualitat. Es tracta “d’una experiència gastronòmica dotada de molta imaginació i bons professionals”, ha manifestat l’alcalde Pere Granados. Pel batlle, “ara estem en un bon moment, perquè tenim tot un seguit d’empresaris molt emprenedors i amb moltes ganes de fer coses; creatius a les seves cuines, i amb bons establiments”.
Així mateix, l’alcalde ha explicat que “aquest és un acte que posa en valor la gastronomia salouenca, organitzat des de l’àrea de Dinamització Econòmica”. Tanmateix, “des de la responsabilitat del Patronat de Turisme, volem donar-li la importància que realment requereix com a oferta turística en sí mateixa, que contribueix a completar l’oferta de sol i platja i que ajuda a desestacionalitzar i a millorar les puntes de la temporada, a l’inici i al final”, amb el conseqüent benefici per la gent que treballa al sector.
Per la seva banda, el regidor Héctor Maiquez ha manifestat que el Rally de Tapes, enguany, es presenta com una edició “d’èxit” i que “és un esdeveniment que ja està consolidat”. Per ell, “el Rally aprofundeix en allò que està succeint, últimament, amb la restauració a Salou, que experimenta un autèntic boom que hem de potenciar entre tots plegats, amb la col·laboració del sector i de l’Administració pública, l’Ajuntament”.
El gestor comercial de Salou de Cerveza San Miguel, col·laborador principal del Rally de Tapes, Francesc Soler, ha explicat que “col·laborem amb aquest esdeveniment perquè el mercat de Salou ens interessa molt, ja que hi ha gent de tot el món i aquest fet és important per la marca”.
A l’acte de presentació d’avui els assistents han pogut veure i tastar les següents creacions culinàries: la de l’Asador Córcega Restaurant, una tapa anomenada “Entre dos mundos”, que és una gamba en tempura sobre mandonguilles amb salsa de boletus i espaguetis de tinta de calamar, presentada per Ramón Almengot. La de 4R Gastrobar, una “Coca de Tardor”, amb ingredients com els bolets i els espàrrecs verds amb llagostí i salsa de cava. La de Lunattic, titulada “Suspiro otoñal”, una cremeta d’Edamame amb sèrum de parmesà, gelée de musclos i gamba. Gelat d’albergínia i mel. I, per últim, la creació de Rock & Grill, titulada “Homenaje a Mike Olfield”, una tapa vermoutin Cling, Cling, amb un glaçó d’oliva i un altre de suc de taronja; una mini broqueta d’Onglet i pera i salsa Hoisin, acabant amb un frappé de torró i xocolata i cafè. També hi ha assistit representants de Can Vicenç, La Cova del Bou i el Mesón Pa i Oli.
Cal destacar que el Rally de Tapes Salou inclou el miniRally per als més petits, una iniciativa que fan diversos establiments, que agrada molt al públic familiar i que dona opció de tapes infantils i sucs, per part de San Miguel.
El Rally de Tapes de Salou és organitzat per la Regidoria de Dinamització Econòmica, sota la marca Salou Food Experience, amb la col·laboració principal de Cerveza San Miguel, l’Associació d’Hostaleria de Salou i el RallyRAC Catalunya.