El Patronat de Salou participa en un workshop especialitzat en turisme esportiu del mercat nòrdic
dijous 31 octubre 2019
L’ens municipal ha entrat en contacte amb diversos touroperadors (TTOO) especialitzats en les disciplines de golf, natació, esports col·lectius, futbol i triatló, de Suècia, Noruega, Dinamarca i Finlàndia
L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que ‘treballem perquè el nostre municipi sigui un referent en turisme esportiu, atès que tenim grans potencialitats, infraestructures i una extensa oferta’
El Patronat de Turisme de Salou ha participat aquest dilluns en un workshop especialitzat en turisme esportiu del mercat nòrdic, que ha tingut lloc a l’Acadèmia Sánchez-Casal, al Prat de Llobregat, Barcelona.
El Patronat, a través de la cap de Promoció, Natàlia Bel, ha fet diverses entrevistes amb els següents touroperadors (TTOO): Future Travel Sweden AB, Travelinman, Sportti Matkat, Springtime Resor, TM Sports Travels i SportConcept International. Aquestes trobades han tractat sobre els esports que es poden practicar a l’aire lliure a Salou, una destinació que té el segell de turisme esportiu en les modalitats de futbol, vela lleugera i cicloturisme, atorgat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT).
Cal dir que l’ACT, conjuntament amb INDESCAT – Catalan Sports Cluster, ha posat en contacte aquest dilluns passat les empreses del sector turístic català amb diversos TTOO especialitzats en turisme esportiu, principalment de les disciplines de golf, natació, esports col·lectius, futbol i triatló, de Suècia, Noruega, Dinamarca i Finlàndia.
Els agents participants han estat convidats a través del Centre de Promoció Turística a Hèlsinki de l’ACT. De tots ells, alguns ja coneixien Salou i molts contemplen la destinació com un mercat potencial.
Aquest workshop s’ha adreçat, especialment, a empreses catalanes afiliades al Programa de Turisme Esportiu de l’ACT i les empreses de turisme esportiu de l’INDESCAT.
L’any passat Salou es va incorporar al projecte Vies Braves amb dos nous itineraris marins al litoral del Cap Salou. La capital de la Costa Daurada compta amb 25 trams i més de 27 kilòmetres senyalitzats que permeten explorar nedant o fent snorkel el litoral català: el fons marí d’arena, roca i posidònia, des de maig a octubre, de forma segura.
El fet de poder nedar en aigües obertes i de promoure aquesta modalitat de fer esport esdevé un producte atractiu que pot contribuir a la desestacionalització i a tenir un contacte més directe amb el medi ambient. També suposa un nou al·licient esportiu a l’oferta que ja està consolidada a la Costa Daurada, relativa al futbol, la vela i el ciclisme.
Segons l’alcalde, Pere Granados, “treballem perquè Salou sigui un referent en turisme esportiu, atès que tenim grans potencialitats, infraestructures i una extensa oferta”. Pel batlle “és important que siguem un bon referent de turisme esportiu pel mercat nòrdic, ja que podem esdevenir la seva destinació preferent de les seves escapades i viatges fora de temporada”.