L’alcalde de Salou visita l’Institut Jaume I acompanyat de la regidora de Serveis Educatius
dijous 12 novembre 2020
Pere Granados ha informat el centre de la convocatòria de les beques sobre projectes turístics sostenibles, per tal que els alumnes investiguin dins d’aquest àmbit
La regidora Julia Gómez ofereix el suport de la seva àrea per facilitar beques als estudiants i qualsevol tipus d’ajut que requereixi el centre de secundària salouenc
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha visitat, recentment, l’Institut Jaume I de Salou, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez. El motiu i l’aprofitament de la visita s’han centrat en conèixer, de primera mà, el funcionament del centre, dirigit per Montserrat Vallés, tenint en compte la normativa actual, que passa per la reducció de la presència de l’alumnat i de les ràtios.
L’institut aplica, en aquests moments, un sistema híbrid al Batxillerat i als Cicles formatius, basat en classes presencials i també online; així com el repartiment de les assistències, segons cada curs, en dies alterns, un fet que redueix la mobilitat.
Granados s’ha interessat per la transcendència dels cicles formatius a les poblacions de l’entorn, una circumstància que es produeix gràcies a l’interès que desperten, per exemple, els Ensenyaments esportius i el Batxillerat artístic.
Així mateix, l'alcalde de Salou ha informat de la convocatòria de les beques sobre projectes turístics sostenibles per motivar els estudiants a treballar i a investigar dins d’aquest àmbit, tenint en compte les actuals circumstàncies conjunturals.
“Salou té molt a oferir des del punt de vista mediambiental, paisagístic i històric”, uns vessants amb els què si els alumnes s’hi familiaritzen, poden augmentar l’estima per la població, a la vegada que el sentiment de pertinença, ha explicat l'alcalde, que també ha informat el centre sobre el treball que s'està duent a terme per convertir Salou en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI); i sobre l'entitat pública empresarial Red.es, per tal de contribuir a la modernització i la tecnificació de la gestió, els serveis municipals i la informació que es pot proporcionar al resident i al turista.
Cal dir que per part de l’institut els alumnes treballen a cada curs temes diferents, com per exemple, a primer d’ESO s’investiga sobre la sostenibilitat a les cases; a segon, s’extrapola a l’entorn; i a tercer i quart, el tema estrella es la sostenibilitat al turisme, segons argumenta Rosa Sanahuja, coordinadora pedagògica del centre.
Altres qüestions que s’han tractat en aquesta visita, amb la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, han estat les relacionades amb el segell Escola Verda i les beques i ajudes per als estudis, a nivell general.
Per la regidora Gómez, “el nostre departament té en compte la situació que viuen els alumnes, per la qual cosa volem deixar palès que estem a la disposició del centre, professorat i estudiants per fer front a qualsevol necessitat derivada del context actual".
D’altra banda, en aquests moments el centre té 910 estudiants i 92 professors i professores.
A la visita de les autoritats hi van ser presents, a més de la directora, la coordinadora pedagògica, Rosa Sanahuja; i les coordinadores d’ESO Laia Domingo i Antònia Farré. També es va produir un intercanvi d’impressions amb el professor coordinador dels Ensenyaments esportius i membre de l'Equip directiu, Paco Gaya.