“Fragmenta”, la nova proposta col·lectiva d’art contemporani que arriba a la Torre Vella de Salou, demà dissabte
divendres 13 setembre 2019
L’exposició, que compta amb un gran ventall d’obres de deu artistes, s’inaugurarà a les 19 hores
La mostra es podrà visitar fins el proper 26 d’octubre, de dilluns a dissabte, en horari de 18 a 21 h
Deu artistes, vuit d’ells valencians i dos catalans, sumen esforços per oferir “Fragmenta”, una exposició conjunta d’art contemporani que es podrà visitar a partir de demà dissabte, dia 14 de setembre, al Centre Cultural de la Torre Vella de Salou. Es tracta d’una mostra que inclou obres de diverses tècniques, com la ceràmica, la pintura, l’escultura i el collage; peces d’artistes amb una sòlida i rica trajectòria professional. En suma, aquesta nova exposició ofereix un conjunt de propostes suggerents de gran qualitat i solidesa.
Ja fa deu anys que Hans-Dieter Zingraff, Pasqual Gomes, Mariona Brines, Fuencisla Francés, Martí Rom, Pablo Noguera, Carmen Sánchez Oroquieta, Joan Paton, Francisca Revert i Fernando Barrué, van decidir unir-se, atesa la forta amistat que compartien, per realitzar exposicions arreu del territori. Com, per exemple, al Tinglado del Port de Tarragona, a la Galeria Ara Art d’Andorra, a la Casa Elizalde de Barcelona, a l’Alfàs del Pi d’Alacant, al Centre de Cultura Contemporània de València, i aquesta darrera, a la Torre Vella de Salou, entre d’altres.
L’artista alemany Hans–Dieter Zingraff manté el seu estil, atractiu, inconfusible i rigorós amb perspectives arquitectòniques reals o fingides i enganys visuals que juguen, hàbilment, amb la nostra percepció. Pasqual Gomes, tot evolucionant constantment, però fidel a la seva geometria “imperfecta” aporta, en les seves obres, un al·legat per valorar tot allò senzill que ens envolta.
Els collages de Mariona Brines, d’extraordinària perfecció tècnica, són evanescents com els somnis i reflecteixen un món intimista, amarat de sensibilitat. També en el món del collage es mou Fuencisla Francés, per oferir-nos una obra singular on l’explosió de la matèria en petits fragments esdevé un “caos” de ressons espacials.
Martí Rom manipula objectes trobats o de fragments de ferro o fusta, components bàsics (a més de la imaginació i l’enginy) dels seus vivaços personatges i estructures. Pablo Noguera reflecteix un impuls creatiu vehement en les seves obres, riques en recursos. Ara, a més del traç gestual o el degoteig, incorpora elements tridimensionals dotats d’una intrínseca expressivitat.
Carmen Sánchez Oroquieta aconsegueix, en els seus treballs, que el fang primigeni adopti volums i textures d’una estètica austera de gran solidesa, fruit de molts anys d’experimentació. Joan Paton ens ofereix, en les seves noves produccions, fragments d’un univers singular i propi, ple de colors i de subjectivitat amb una densa càrrega anímica i emotiva.
Francisca Revert en els seus treballs sobris i monocroms, d’una depurada estètica que fluctua entre el caos i l’ordre, assoleix destacades cotes de potència expressiva i sensibilitat. Tot emprant el procediment del frottage Fernando Barrué obté en els seus llenços empremtes imprecises que evoquen arquitectures, perspectives i espais il·lusoris.
La mostra s’inaugurarà demà dissabte, a les 19 hores, i es podrà visitar fins el 26 d’octubre de 2019, de dilluns a dissabte, de 18 a 21 hores, diumenges i festius tancat.